Grøntsagslasagne med squash, broccoli og spidskål

Grøntsagslasagne med squash, broccoli og spidskål

Lasagne har den fordel, at du kan putte de fleste grøntsager i og alligevel lykkes med et aldeles velsmagende måltid. Ligger du inde med en rest kål, nogle svampe eller en sjat linser, så kog det med i tomatsovsen. På den måde kan du bruge lasagnen som et velsmagende tøm-køleskabet-måltid. Her er en udgave med squash, broccoli og spidskål.

Sådan gør du

Lasagne

Vend squash og broccolien med lidt olie, salt og peber, og bag dem ved 200 grader i 10-12 minutter, til de har fået en gyldenbrun overflade. I de sidste par minutter af bagetiden, kom da det snittede spidskål ind til de andre grønsager. Lad de ristede grøntsager køle af.

Varm de flåede tomater op i en gryde sammen med hvidløg, timian og lidt salt.

Når du skal samle lasagnen, så start med at sprede et tyndt lag bechamelsauce ud i et ovnfast fad eller gastrobakke. Dæk med et lag lasagneplader – brug ikke for mange – så lidt tomatsovs, squash, broccoli og spidskål og lidt revet ost. Gentag, indtil du ikke har mere, og slut af med bechamelsauce og revet ost.

Bag lasagnen ved 175 grader i 35-40 minutter, til den er flot gylden på toppen.

Bechamelsauce

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel, mens du pisker. Rist smørbollen igennem i et par minutter, uden at det branker. Tilsæt mælken langsomt, mens du pisker. Kog saucen igennem i et par minutter, til den er tyknet. Smag til med lidt friskrevet muskatnød, citronsaft og salt og peber. Hvis du er bekymret for, om der er klumper i saucen, kan du hælde den igennem en sigte.