Speltgrød med ølandshvede, stegte majs, sprøde havreflager og bolchebeder

Speltgrød med ølandshvede, stegte majs, sprøde havreflager og bolchebeder

Denne grød leger virkelig med konsistenserne. Der er sprødhed fra havreflagerne, bløde fornemmelser fra majsen og de saftige bolchebeder - alt sammen ovenpå en bund af cremet speltgrød. Du kan sagtens overføre denne tankegang til andre grødtyper og finde på dine egne yndlingskombinationer.

Sådan gør du

Grød

Start med at koge ølandshvedekernerne i en gryde med rigeligt vand og lidt salt. Når de har kogt i ca. 10-15 minutter, hæld så vandet fra, og kom speltflager, havregryn, vand og sødmælk i gryden med kernerne og kog det sammen til en grød i ca. 30 minutter, til ølandshvedekernerne er møre. Pas på, at temperaturen ikke bliver for høj, og rør i gryden undervejs. Grøden skal være sammenhængende og cremet. Smag til med salt.

Stegte majs, sprøde havreflager og bolchebeder

Skær majsen af kolberne, og steg majsen i olie og smør på en pande sammen med timian og salt i 4-5 minutter. Du kan også bage majsene ved 220 grader i 8-10 minutter, til de er møre og søde.

Har du ikke mulighed for at skaffe majskobler, kan du også bruge majs fra dåse eller fra frost.

Bland havreflager og sirup godt sammen, og spred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag havreflagerne ved 160 grader i ca. 15 minutter, til de begynder at tage farve. Lad dem køle af inden servering.

Læg bolchebederne i iskoldt vand, så de tynde strimler krymper lidt sammen og bliver sprøde. Sørg for at dryppe dem godt af inden servering.