Emmergrød med dampede porrer og bolchebeder

Emmergrød med dampede porrer og bolchebeder

Bolchebeder er en smuk rodfrugttype med deres karakteristiske mønster af lyserød og hvid, som næsten leder tankerne hen på en traditionel tivoli-slikkepind. Her vendes de i olie og sirup, og bages søde til emmergrøden. Dernæst serveres de sammen med dampede porrer.

Sådan gør du

Grød

Bland alle ingredienserne i en passende gryde, og kog det ved middelvarme i ca.10 minutter, til grøden har den rette konsistens. Den skal være lind og cremet. Smag til med salt.

Dampede porrer

Kom porreskiverne, smør, olivenolie og salt i en gryde, og damp porrerne under låg i et par minutter, til de er faldet helt sammen. Du kan også dampe porrerne i ovnen ved 200 grader i en gastrobakke med låg.

Bolchebeder

Vend bolchebederne i sirup, olie og salt. Bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de har taget lidt farve og er blevet møre.