Havre-boghvedegrød med svampe, jordskokker og dampet grønkål

Havre-boghvedegrød med svampe, jordskokker og dampet grønkål

Normalt er havregrød et morgenmåltid, men her har du et bud på en grød, der minder mere om en nordisk risotto, og derfor passer sig godt til frokost. Karakteren ændres med de elementer der tilføjes, og jordskokkerne giver her en let nøddet og rund smag, som spiller godt op imod grønkålens let bitre noter.

Sådan gør du

Havre-boghvedegrød

Steg løg og champignon i vindruekerneolie i en gryde i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Tilsæt havregryn og boghvedeflager. Hæld bouillon eller vand over, kog op og lad det simre i ca. 10 minutter til en fast grød. Smag til med salt, peber og æblecidereddike. Justér konsistensen med væske, lige inden servering.

Stegte jordskokker

Steg jordskokkerne i olie på en pande ved middel varme i 4-5 minutter, til de er gyldne. Smag til med salt, peber

Dampet grønkål

Skyl kålen grundigt, og pluk bladene af stilkene. Skær stilkene i tynde skiver. Damp blade og stilke i en gryde med meget lidt vand, i et par minutter. Husk at have låg på gryden. Vend den dampede kål med salt og evt. lidt citron.