Emmergrød med dampede porrer, bolchebeder og ristede hasselnødder

Emmergrød med dampede porrer, bolchebeder og ristede hasselnødder

Bolchebeder er en smuk rodfrugttype med deres karakteristiske mønster af lyserød og hvid, som næsten leder tankerne hen på en traditionel tivoli-slikkepind. Her vendes de i olie og honning, og bages søde til emmergrøden. Dernæst serveres de sammen med dampede porrer.

Sådan gør du

Grød

Bland alle ingredienserne i en passende gryde, og kog det ved middelvarme i ca.10 minutter, til grøden har den rette konsistens. Den skal være lind og cremet. Smag til med salt.

Dampede porrer

Kom porreskiverne, smør, olivenolie og salt i en gryde, og damp porrerne under låg i et par minutter, til de er faldet helt sammen. Du kan også dampe porrerne i ovnen ved 200 grader i en gastrobakke med låg.

Bolchebeder og hasselnødder

Vend bolchebederne i honning, olie og salt. Bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de har taget lidt farve og er blevet møre.

Rist hasselnødderne ved 160 grader i 15 minutter, til nødderne er gyldenbrune.