Havre-boghvedegrød med svampe, jordskokker og dampet grønkål
Sådan gør du
Havre-boghvedegrød
Steg løg og champignon i vindruekerneolie i en gryde i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Tilsæt havregryn og boghvedeflager. Hæld bouillon eller vand over, kog op og lad det simre i ca. 10 minutter til en fast grød. Smag til med salt, peber og æblecidereddike. Justér konsistensen med væske, lige inden servering.
Stegte jordskokker
Steg jordskokkerne i olie på en pande ved middel varme i 4-5 minutter, til de er gyldne. Smag til med salt, peber
Dampet grønkål
Skyl kålen grundigt, og pluk bladene af stilkene. Skær stilkene i tynde skiver. Damp blade og stilke i en gryde med meget lidt vand, i et par minutter. Husk at have låg på gryden. Vend den dampede kål med salt og evt. lidt citron.
Ristede solsikkekerner
Vend solsikkekerner i lidt olie og salt, og bag dem i ovnen ved 170 grader i 10-15 minutter til de har taget farve.