Sesampaneret gris i hoisinsauce med stegte persillerødder

Denne glaserede og sesampanerede gris serveres her med stegte persillerødder. Persillerødder er, som navnet antyder, en variant af almindelig persille, og toppen kan derfor også bruges til f.eks. suppevisk. Den får dejligt meget sødme når den steges af i olie, og går derfor godt i spænd med det salte gris i denne ret. Velbekomme.

Sådan gør du

Sesampaneret gris

Kom kødet i en skål, og krydr med lidt salt. Vend kødet med maizenaen, så det er dækket. Pisk æg med vand, og kom det i skålen til kødet. Vend grundigt rundt, så kødet er dækket i en maizena-æggeblanding. Kom sesamfrøene på en tør pande, og rist dem ved mellem varme, til de bliver lidt mørkere i farven og dufter kraftigt. Vend dem sammen med kødet. Pisk hoisinsauce, eddike, hvidløg, ingefær, soya, citronsaft, vand og sesamolie sammen i en anden skål. Varm olien godt op i en pande eller gryde, og kom kødet i. Steg til kødet er ved at være gennemstegt, og har fået godt med farve. Kom nu saucen i panden, vend godt rundt, og lad det stege i et par minutter, til saucen koger ind og glaserer kødet.

Brune ris

Kog risene efter anvisning på posen.

Ristede persillerødder

Steg persillerødderne i olie i 6-7 minutter. Kom julesalaten og soyasaucen på panden, og steg med det sidste minut eller to.