Deep pan pizza Margarita med tomat-linsesovs, ost og hvidkålsråkost
Sådan gør du
Sauce
Steg løg, gulerødder og hvidløg af i rapsolie og tilsæt oregano, mørk balsamico, linser, hakket tomat, tomatpuré og vand. Lad det koge igennem til en jævn sauce.
Når linserne er møre tykner saucen, så justér gerne tykkelsen med ekstra vand om nødvendigt. Blend saucen, og tilsæt imens olivenolie for at gøre den ekstra cremet. Smag til med salt og peber.
Hvidkålssalat
Pisk eddike med sennep, sukker, salt og peber og mix til sidst olien i dressingen, så den tykner let.
Bland æbler og hvidkål med dressingen, og stil til side til servering.
Pizzadej, samling og bagning
Bland vand og gær, og opløs gæren i vandet. Tilsæt mel og salt på toppen. Bland alle ingredienserne på røremaskinen. Rør ved lav hastighed og øg hastigheden til hurtig. Ælt indtil dejen har sluppet siderne.
Lad dejen hæve 1-2 timer på bordet i en stor bøtte, og sæt så på køl natten over. Hævetid ved stuetemperatur afhænger af, hvor varm dejen er, når den er kørt og den generelle temperatur i lokalet. På en varm dag skal hævetiden forkortes til det halve, eller hvis dejen er blevet meget varm i rørekedlen.
Samling og bagning - næste dag:
Tænd ovnen på 220 grader.
Portionér dejen på et meldrysset bord (ca. 1700 g dej pr. gastrobakke, til 8 stykker pizza). Flyt dejen over i gastrobakker med en god sjat olie på bagepapiret, og vend dejen i olien så den er fedtet på begge sider.
Kom lidt olie på hænderne, og brug hænderne til at trække dejen ud mod kanterne. Brug fingerspidserne til at arbejde dejen helt ud til kanterne, lidt på samme måde som du arbejder med en foccacia-dej. Den skal være ca. 1 cm tyk.
Fordel pizzasovsen på toppen og drys med mozzarella, lidt oregano og rapsolie.
Sæt i ovnen og bag i ca. 15 minutter. Skru herefter ned til 160 grader og bag i ca. 10. minutter, indtil pizzaen er færdig og gennembagt.