Cremet blomkålssuppe med grøn harissa og sprøde hvedecroutoner
Sådan gør du
Harissa
Kom koriander, persille, hvidløg og chili i en foodprocessor, og kør det til en ensartet masse. Tilsæt revet citronskal, spidskommen og olie, og vend godt rundt. Smag til med salt og peber.
Suppe
Kom blomkål og kartofler i en gryde sammen med bouillon, fløde og citronsaft. Bring det i kog, og skru ned, så det simrer. Fisk halvdelen af blomkålsbuketterne op efter 3-4 minutter.
Lad suppen koge videre i 12-15 minutter, til blomkålen er helt mør.
Blend suppen helt glat i en blender eller med en stavblender. Smag grundigt til med salt og peber, og kom de tilsidesatte blomkålsbuketter tilbage i suppen.
Hvedecroutoner
Bræk brødet i grove, aflange stykker med hænderne, eller skær det i tern i den størrelse, du ønsker. Vend brødet med lidt olie, salt, knust hvidløg og rosmarin, og spred det ud på en bageplade.
Rist brødet i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter, til det er sprødt. Læg croutonerne på køkkenrulle, indtil du skal bruge dem.