Bønnecassoulet med fennikel, gule beder og stegte svampe

Bønnecassoulet med fennikel, gule beder og stegte svampe

Cassoulet er en traditionel fransk bonderet, som blev serveret i det franske landkøkken, når det arbejdende folk kom trætte tilbage efter en hård dag i marken. Den kan varieres på forskellige måder, men fælles er, at den altid laves med hvide bønner. Her får du en sommerversion med fennikel, gule beder og stegte svampe.

Sådan gør du

Bønnecassoulet

Hæld vandet fra bønnerne, og lad dem dryppe godt af i en sigte.

Steg champignonerne hårdt i en gryde med olie indtil de tager farve. Skru lidt ned for varmen, og tilsæt løgene og steg med et par minutter.

Kom gule beder, fennikel, blomkål og grønne bønner i gryden, og lad dem stege et par minutter. Kom nu de afdryppede bønner i gryden, og steg i yderlige nogle minutter. Kom æblemost og æbleeddike, på og lad det koge ind til det halve.

Kom bouillon, laurbær og estragon i gryden, og lad det simre i ca. 1,5 time, til bønnerne er møre, uden at koge ud.

Smag til med salt og peber.

Stegte svampe

Steg svampene på en varm pande med olie, til de begynder at tage farve. Kom løg og hvidløg på panden, og rist videre. Pas på at hvidløget ikke branker. Smag til med salt og peber.