Bagekartofler med fyld af chili-beans med creme fraiche. Salat med broccoli æbler og appelsin

70’ernes bagekartofler fortjener en renæssance. Den bløde kartoffel kan holde på alt slags fyld, men her vælger vi spicy bønner og en syrlig creme fraiche. Server en grøn broccoliråkost med æble og appelsin ved siden af.

Sådan gør du

Bagekartofler

Drys bunden af gastrobakker med et tyndt lag salt og fordel 20 skrubbede og vaskede bagekartofler på saltet.

Sæt bakkerne i ovnen ved 200 grader i 40-45 minutter, eller indtil kartoflerne er godt møre.

Salat af broccoli med æbler og appelsin

Skær broccolien i grove stykker, også stokken, som dog skal skæres ud i lidt mindre stykker.

Lyndamp eller giv broccolien et hurtigt opkog og sæt derefter til afkøling. 

Tag halvdelen af appelsinerne og skær skallen af med et juliennejern, kom dem derefter i en høj blender sammen med æblecidereddike, olivenolie og honning. Blend til en homegen dressing og smag til med salt og peber.

Pil den anden halvdel af appelsinerne fri for skaller og skær dem ud i tern og fjern kernehuset fra æblerne og skær også dem i tern.

Vend nu de afkølede broccoli, æblerne og appelsinerne med dressingen.

Chili-beans-fyld

Hæld udblødningsvandet fra de hvide bønner og kom dem i gryde og dæk dem med rigelig vand og salt. Kog dem under låg i 50-55 minutter, til de er godt møre. Hæld kogevandet fra, men gem det til senere.

Varm olien op i et kogekar med omrøring, kom begge slags løg i gryden rist dem glasklare uden de tager farve. Kom derefter alle de tørre krydderier i gryden og rist et par minutter. Kom så æblecidereddike og flåede tomater og bønnerne ned i gryden sammen med cirka 5 dl bønnekogevand. Kog ved varme i 10-15 minutter, til en tæt stew.

Smag til med salt og peber. 
Rør creme fraiche med hakket persille og smag til med salt og peber.