Asparges med sojaristede svampe og hjemmelavet grøn pesto
Sådan gør du
Asparges
Kog aspargesene i 10-30 sekunder, til de er let møre, og kom dem direkte i koldt vand til afkøling. Flæk dem dernæst i skiver på langs.
Svampe
Rist svampene på en pande i olie i ca. 8 minutter, til de er gyldne. Tilsæt sojaen i de sidste par minutter, så den fordamper og glaserer svampene. Smag til med salt og peber.
Pesto
Blend spinat, basilikum, vesterhavsost, hasselnødder, hvidløg, olie og æbleeddike til en grov pesto. Smag til med salt og peber og evt. mere æbleeddike.
Har du ikke vesterhavsost, kan du fint bruge parmesan eller en anden hård ost. Og vil du virkelig give pestoen et boost i smag, så rist hasselnødderne ved 160 grader i ca. 8 minutter, og lad dem køle af, inden du blender dem til pesto med de resterende ingredienser. Ristningen trækker mange gode smagsnuancer frem i nødderne.