Kalkunfrikassé med jordskokker, persillerødder, svampe og kartofler med dild

Kalkunfrikassé med jordskokker, persillerødder, svampe og kartofler med dild

Kalkunfrikassé er en god gammel dansk klassiker. En frikassé er en perfekt ret at spise året rundt, da man altid kan høste de grøntsager, der er i sæson, og tilføje dem til retten. På den måde sikrer man altid den bedste smagskvalitet af de råvarer, der kommer i frikasséen.

Sådan gør du

Kalkunfrikassé med jordskokker, persillerod og svampe

Drys kalkunstykkerne med salt, og kom dem i en gryde. Hæld bouillon sammen med løgene, laurbærblade, timian og peberkorn. Bring gryden i kog, og skru ned, til det simrer. Hvis der danner sig skum på overfladen, så fjern det. Lad kalkunen simre i 35 minutter. Kom persillerødderne og jordskokkerne i gryden, og lad det og kalkunen koge i 5 minutter. Tag nu persillerødder, jordskokker og kalkun op af gryden, og lad bouillonen koge videre, indtil næsten halvdelen er fordampet, og sigt nu bouillonen.

Smelt smørret i samme gryde sammen med olien, og rør melet i til en smør/oliebolle. Kom igen bouillonen i gryden under kraftig piskning, lidt bouillon ad gangen. Tilsæt fløden, og kog sovsen ved svag varme i 10 minutter. Vend svampene i lidt olie og salt, og rist dem i ovnen ved 220 grader i 8-10 minutter. Ligger der lidt væske fra svampene, så brug det i frikasseen.

Kom kalkunen tilbage i sovsen sammen med persillerødderne, jordskokkerne og de stegte svampe. Lad det simre i 5-6 minutter. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Kartofler med dild

Kog kartoflerne i en gryde, og tilsæt et ordentligt drys salt. Lad kartoflerne koge i 15-17 minutter. Lad dem trække i vandet i ca. 10 minutter, til de er møre. Server de kogte kartofler vendt med dild og olie.