Æggekage med broccoli og tomathummus

Æggekage med broccoli og tomathummus

En skøn æggekage, der nemt kan varieres med sæsonens kål og rester fra grøntsagsskuffen. Linserne kan skiftes ud med andre bælgfrugter. Server den sammen med tomathummus og brød.

Sådan gør du

Æggekage med broccoli

Giv broccoli et kort opkog i letsaltet vand, og hæld derefter vandet fra.Fordel broccoli i bunden af et smurt, ildfast fad.
Rør æg, piskefløde, parmesan, kogte linser og muskatnød sammen.Smag til med salt og peber.
Hæld blandingen over broccolibuketterne.
Bag æggekagen ved 170 grader i 25-30 minutter, til massen er heltfast i midten. Overfladen må gerne få lidt farve.
Servér æggekagen med friskbagt hvedebrød eller rugbrød ogtomathummus.

Tomathummus

Kom de kogte kikærter i en foodprocessor sammen med tomatpuré,olivenolie, spidskommen og paprika. Du kan også bruge enstavblender.
Blend det hele til en cremet masse.
Smag til med salt og peber.
Servér til rugbrød og æggekage. Eller som pålæg og tilbehørtil andre retter.