Vandbakkelse med vaniljecreme og jordbærkompot
Sådan gør du
Vandbakkelse
Kom vand og smør i en gryde, og kog det op. Sigt mel i gryden, og pisk hurtigt sammen med et piskeris eller elpisker. Lad dejen køle af i 15 minutter.
Pisk et æg i dejen - en af gangen med et piskeris eller elpisker. Rør dejen sammen med en grydeske.
Hæld dejen over i en sprøjtepose.
Sprøjt dejen ud på bagepapir i små toppe à ca. 2-3 cm med god afstand imellem.
Bag vandbakkelserne ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er gyldne.
Lad dem køle af, inden du sprøjter fyldet i.
Vaniljecreme
Kom mælk, æg, sukker og majsstivelse i en gryde. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og kom både korn og stang i gryden. Bring det tæt på kogepunktet, og pisk det godt sammen.
Lad cremen tykne under omrøring over svag varme til den koger op. Tag den straks af varmen, og kom den gennem en sigte over en skål, og lad massen køle helt af.
Jordbærkompot
Kom jordbær i et ovnfast fad, og vend med balsamico, vanilje og sukker. Lad blandingen trække i ca. 20-30 minutter.
Bag ved 150 grader i ca. 20-30 minutter, og lad massen køle helt af, inden du vender kompotten i den afkølede vaniljecreme. Bland forsigtigt skyr og jordbærkompot i cremen inden servering.