Lun rugbrødstoast med tomat, røde linser og vesterhavsost

Lun rugbrødstoast med tomat, røde linser og vesterhavsost

Toasts er nemme at lave og delikate med deres sprødhed og cremede fyld. I denne version udgør en linse-tomatsauce fyldet sammen med en skøn, umamirig vesterhavsost.

Sådan gør du

Rugbrødstoast med røde linser og vesterhavsost

Sautér løg, rød peber og hvidløg i rapsolie ved middel varme i 2-5 minutter, til løgene er blevet glaskare. Tilsæt tomater, røde linser og oregano. Lad blandingen koge over lav varme i ca. 20 minutter, til grøntsagerne og linserne er blevet mør. Smag til med salt og peber.

Lad blandingen køle lidt af. Blend tomatsaucen, til den er glat og fordel den på halvdelen af rugbrødsskiverne. Top skiverne med revet vesterhavsost og luk de smurte og toppede brød med de øvrige rugbrødsskiver. Pensl toppen af rugbrødene med lidt olie.

Bag de fyldte rugbrød i ovnen ved 200 grader i ca. 12-15 minutter, indtil osten er smeltet og skorpen er sprød.