Spinattærte med grønne linser og hytteost
Sådan gør du
Tærtedej
Smuldr smørret sammen med hvedemel og kikærteærtemel, til det har en struktur som rasp. Kom bagepulver og salt i dejen. Tilsæt æg og kvark, og ælt det hurtigt sammen til en glat dej. Lad dejen hvile 60 minutter i køleskabet. Alternativt kan du køre dejen på en foodprocessor.
Rul dejen ud i cirka ½ cm tykkelse, og fordel dejen i små forme.
Prik små huller i dejen med en gaffel, og forbag tærtebunden ved 175 grader i 10 minutter.
Spinattærte med grønne linser og hytteost
Kog linserne efter anvisning på posen.
Kom løgene, spinat og timian med rapsolie, lidt salt og peber i en gastrobakke, og vend det sammen.
Bag ved 180 grader i 10-15 minutter, så det lige akkurat er tilberedt, og spinaten er faldt sammen.
Rør æg, hytteost, salt, citronskal sammen. Fordel løg og spinat i tærteformen, og fordel æggemassen hen over.
Bag tærterne ved 175 grader i ca. 15-20 minutter, til æggemassen er fast, og tærterne er gyldne.