Spinattærte med grønne linser og hytteost

Spinattærte med grønne linser og hytteost

I denne opskrift bruges kikærtemel til tærtebunden, som tilfører karakter og ekstra protein til tærten.

Sådan gør du

Tærtedej

Smuldr smørret sammen med hvedemel og kikærteærtemel, til det har en struktur som rasp. Kom bagepulver og salt i dejen. Tilsæt æg og kvark, og ælt det hurtigt sammen til en glat dej. Lad dejen hvile 60 minutter i køleskabet. Alternativt kan du køre dejen på en foodprocessor.

Rul dejen ud i cirka ½ cm tykkelse, og fordel dejen i små forme.
Prik små huller i dejen med en gaffel, og forbag tærtebunden ved 175 grader i 10 minutter.

Spinattærte med grønne linser og hytteost

Kog linserne efter anvisning på posen.
Kom løgene, spinat og timian med rapsolie, lidt salt og peber i en gastrobakke, og vend det sammen.
Bag ved 180 grader i 10-15 minutter, så det lige akkurat er tilberedt, og spinaten er faldt sammen.

Rør æg, hytteost, salt, citronskal sammen. Fordel løg og spinat i tærteformen, og fordel æggemassen hen over.

Bag tærterne ved 175 grader i ca. 15-20 minutter, til æggemassen er fast, og tærterne er gyldne.