Karry-blomkålssuppe med kokosmælk, hvide bønner og stegt blomkål

Karry-blomkålssuppe med kokosmælk, hvide bønner og stegt blomkål

I denne blomkålssuppe er der brugt hvide bønner, som giver en god fylde, flere proteiner og en cremet konsistens til suppen. Blomkålen bliver yderligere brugt stegt, til topping, hvilket understreger denne grøntsags alsidighed og anvendelse.

Sådan gør du

Karry-blomkålssuppe med kokosmælk og hvide bønner

Dræn de hvide bønner, og kog dem i frisk, letsaltet vand i ca. 45-50 minutter, til de er møre.

Kom lidt olie i en bredbundet gryde og svits løg samr blomkål ved middel varme i ca. 3-4 minutter, til det har taget lidt farve og er blevet gyldent.

Tilsæt karry, kokosmælk, mælk og salt, og kog det i ca. 3-5 minutter, til det har blandet sig ensartet. Tilsæt de kogte hvide bønner og lad det hele simre i ca. 15-20 minutter, til det hele er mørt.

Blend suppen til den har en cremet konsistens. Justér tykkelsen med vand, og smag til med salt, peber, sukker og citronsaft.

Suppen kan med fordel laves i en større portion, fryses ned og gemmes til et andet måltid.

Stegt blomkål

Steg blomkålsbuketterne i lidt olie på en pande sammen med krydderierne i ca. 5-7 minutter, til de er blevet gyldne og har taget farve.