Te-boller med hvide bønner

Sådan gør du

Te boller med hvide bønner

Kog de hvide bønner i masser af vand i ca. 30-40 minutter til de er møre. Sigt vandet fra, men gem lidt af vandet, som skal tilsættes senere. Lad bønnerne afkøle en smule. 

Kom bønnerne i en foodprocessor og blend så fint som muligt, tilsæt evt. kogevand til den rette konsistens. Bønnemosen skal være som en lind kartoffelmos. 

Opløs gæret i vand i en røreskål og tilsæt derefter bønnemosen, olie, æg, hvedemel, salt og sukker. Ælt dejen grundigt på lav til mellem hastighed i ca. 8-10 minutter, til den er glat og elastisk. Sæt dejen til at hæve overdækket en time ved stuetemperatur. 

Vend dejen ud på et let meldrysset bord og hak bollerne ud i 70 g pr. styk. Rul dejstykkerne til små boller og sæt dem på en bageplade med lidt mellemrum. Kom husholdningsfilm eller et klæde over og sæt dem et lunt sted, indtil de er hævet til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1,5-2 timer. 

Sæt ovnen på 200 grader og lad den varme op. Pensl bollerne med æg, og bag dem i ovnen 8-10 minutter til de er gyldne.