Vandbakkelse med tæt æggesalat med gule ærter, karry og purløg

Vandbakkelse med tæt æggesalat med gule ærter, karry og purløg

Her udfordres den klassiske æggesalat med en version, der indeholder flækærter - et bud på, hvordan man kan bruge flere bælgfrugter, og dermed få mere protein og fylde integreret i retten.

Sådan gør du

Vandbakkelse

Kom vand og smør i en gryde, og kog det op. Sigt mel ned i gryden, og pisk hurtigt sammen med et piskeris eller elpisker. Køl dejen i 15 minutter.

Pisk et æg i af gangen i dejen med piskeris eller elpisker. Rør dejen sammen med en grydeske.
Hæld dejen over i en sprøjtepose.

Varm ovnen op til 200 grader. Sprøjt dejen ud på bagepapir i små toppe på ca. 2-3 cm med god afstand mellem bakkelserne.

Bag i ca. 20 minutter, til de er gyldne. Køl af.

Æggesalat med gule ærter og karry

Kog flækærter i rigeligt friskt vand i ca. 30 minutter til de er møre. Afkøl.
Kog æggene i 8-9 minutter.
Bland æg, purløg, mayonnaise, skyr, sennep og karry. Smag til med salt og peber og citronsaft.