Æg i kokotte med linse-tomatsauce og revet parmesan

Æg i kokotte med linse-tomatsauce og revet parmesan

Æg i kokotte er en delikat måde at servere æg på - en form for portionsanrettet æggekage. Her fyldes den med tomater og linser for at tilføre flere bælgfrugter og dermed protein til retten.

Sådan gør du

Linse-tomatsauce

Rist løg og hvidløg i et par minutter i rapsolie, til de er glasklare. Tilsæt hakkede tomater, linser, bouillon og timian, og kog til linserne er møre i ca. 20 minutter. Smag til med salt, peber og æblecidereddike. Du kan eventuelt mose linserne lidt, hvis du gerne vil have en mere ensartet konsistens.

Æg og revet parmesan

Kom linse-tomatsaucen i bunden af kokotterne, drys parmasan ovenpå, slå et æg over hver.
Sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, til de er let gyldne.