Løgtærte med linser, timian og vesterhavsost

I denne opskrift bruger vi kikærtemel i tærtebunden, som både giver tærten karakter og ekstra protein. Fyldet kan varieres afhængigt af, hvilke grøntsager du har tilovers. Laver du en stor portion, kan resterne sagtens gemmes på frys til et andet måltid.

Sådan gør du

Tærtedej

Smuldr smørret sammen med hvedemel og kikærteærtemel, til det har en struktur som rasp. Kom bagepulver og salt i dejen.

Tilsæt æg og kvark, og ælt sammen, til dejen er glat.Alternativt kan dejen samles på en foodprocessor. Lad dejen hvile i 60 minutter i køleskabet.

Rul dejen ud i cirka ½ cm tykkelse og fordel dejen i små forme. Prik små huller i dejen med en gaffel og forbag tærtebunden i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter, til dejen har fået en bagt overflade.

Fyld

Kog linserne efter anvisning på posen og lad dem køle en smule af.

Vend løg, timian og hvidløg med olie i en gastrobakke, og bag dem ved 150 grader i ca. 15 minutter, til de er blevet møre.

Rør æg, sødmælk, salt og peber sammen.

Fordel løgfyldet i de forbagte tærtebunde og hæld æggemassen over. Drys toppen af æggetærterne med vesterhavsost.

Bag tærterne ved 175 grader i ca. 12-15 minutter, til æggemassen har sat sig og osten er blevet gylden.