Løgtærte med linser, timian og vesterhavsost
Sådan gør du
Tærtedej
Smuldr smørret sammen med hvedemel og kikærteærtemel, til det har en struktur som rasp. Kom bagepulver og salt i dejen.
Tilsæt æg og kvark, og ælt sammen, til dejen er glat.Alternativt kan dejen samles på en foodprocessor. Lad dejen hvile i 60 minutter i køleskabet.
Rul dejen ud i cirka ½ cm tykkelse og fordel dejen i små forme. Prik små huller i dejen med en gaffel og forbag tærtebunden i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter, til dejen har fået en bagt overflade.
Fyld
Kog linserne efter anvisning på posen og lad dem køle en smule af.
Vend løg, timian og hvidløg med olie i en gastrobakke, og bag dem ved 150 grader i ca. 15 minutter, til de er blevet møre.
Rør æg, sødmælk, salt og peber sammen.
Fordel løgfyldet i de forbagte tærtebunde og hæld æggemassen over. Drys toppen af æggetærterne med vesterhavsost.
Bag tærterne ved 175 grader i ca. 12-15 minutter, til æggemassen har sat sig og osten er blevet gylden.