Vandbakkelse med rabarberkompot og hasselnøddecreme

Vandbakkelse med rabarberkompot og hasselnøddecreme

Denne udgave af vandbakkelser er både sød og frisk. Hasselnøddecremen bidrager med sødme og rabarberne med friskhed og bitterhed.

Sådan gør du

Vandbakkelser

Kom vand og smør i en gryde, og kog op. Sigt mel ned i gryden, og pisk hurtigt sammen med et piskeris eller elpisker. Køl dejen i 15 minutter.

Pisk et æg i af gangen i dejen med piskeris eller elpisker. Rør dejen sammen med en grydeske.
Hæld dejen over i en sprøjtepose.

Varm ovnen op til 200 grader. Sprøjt dejen ud på bagepapir i små toppe på ca. 2-3 cm med god afstand mellem bakkelserne.

Bag i ca. 20 minutter, til de er gyldne. Køl af.

Hasselnøddecreme

Kom alle ingredienser i en gryde. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og kom både korn og stang i gryden. Bring det tæt på kogepunktet. Pisk det godt sammen.

Lad cremen tykne under omrøring over svag varme, til den koger op. Tag den straks af varmen, og sigt den gennem en sigte over i en skål. Hæld cremen over chokoladen, og vend forsigtig rundt til en ensartet masse.
Køl cremen af.

Bland forsigtigt skyr og hasselnødder i cremen inden servering.

Rabarberkompot

Kom rabarber i et ovnfast fad. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas kornene ud i en lille smule af rørsukkeret, så du får fordelt dem. Bland vaniljesukkeret med resten af sukkeret, og drys det over rabarberne. Vend lidt rundt i fadet, og kom den udskrabede vaniljestang derned.

Bag ved 150 grader i ca. 15-20 minutter. Tag kompotten ud, og afkøl den før servering.