Toscansk bønnesuppe

Toscansk bønnesuppe

Denne suppe med hvide bønner er en italiensk klassiker. Her har vi tilsat gris i form af bacon, som giver suppen en røget note, der går godt med bønnerne. Suppen kan sagtens opvarmes igen, og smager faktisk endnu bedre, hvis den får lov til at trække i køleskabet og bliver serveret dagen efter.

Sådan gør du

Suppe

Rist bacon, løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri og timian af ved mellem varme i en stor gryde. Kryder med salt og peber. Tilsæt hvidvinseddiken, og lad den koge næsten væk.

Tilsæt derefter vin og, tomater, hønsefond og bønner, og lad simrekoge i 1 ½ time under låg. Tilsæt kålen 15 minutter før servering. Smag til med salt og æbleeddike.

Ristede hvedebrød

Pesel brødskiverne med olivenolie og rist i ovnen ved 220 grader til de bliver fint gyldne.