Grøntsagsbiksemad med spejlæg og ristet rugbrød

Grøntsagsbiksemad med spejlæg og ristet rugbrød

Biksemad kan komme i mange variationer og er en klassiker i mange danske hjem. Retten er perfekt, hvis man ønsker en velsmagende ret og på samme tid vil have tømt ud i køleskabet. Spring evt. ud i det med dine egne ideer til grøntsager.

Sådan gør du

Grøntsagsbiksemad

Kog kikærterne i ca. 45-60 minutter til de er møre, og hæld vandet fra.

Kom alle grøntsagerne i gastrobakker, og vend dem i salt og olie. Bag ved 200 grader ca. i 25 minutter til de er møre og gyldne. Vend kikærterne og grøntsagerne i engelsk sauce, hp sauce, ketchup, timian og sød paprika. Bag det i yderligere 5 minutter.

Spejlæg

Steg æggene til spejlæg, krydr med salt og peber.

Ristet rugbrød

Pensel rugbrødet med olivenolie, krydr med salt og peber, og rist i ovnen ved 200 grader i ca. 5-7 minutter.