Gullasch med kalkun, mos af kartofler og røde linser

Gullasch er Ungarns nationalret og en skøn simreret. Gullasch er typisk lavet som en suppe med fintskåret oksekød. Vi har i denne opskrift brugt kalkun både for at påtænke klimaet, men også for at eksperimentere med en anden velsmagende variation af retten

Sådan gør du

Gullasch

Kog bønnerne i frisk vand efter anvisning på pakken. Steg kalkunen i olie i ca. 3-5 minutter til den tager lidt farve. Tilsæt løgene, og rist til de er let gyldne. Tilsæt hvidløg, røget paprika, citronskal, timian, spidskommen og tomater. Tilsæt til sidst de kogte bønner og grøntsagsfonden. Læg låg på gryden, og lad det simre i ca. 20-40 minutter til kalkunen er mør og saucen er kogt lidt ind. Smag til med salt, peber og æbleeddike.

Mos og pynt

Kog kartoflerne og de røde linser i usaltet vand i ca. 15-20 minutter til de er helt møre. Hæld overskyddende vand fra, mos kartoflerne og linserne sammen med mælk og olivenolie. Krydr med salt og peber, og gem persillen til pynt.