Tomat-æggemuffins med bønner, flåede tomater, flødeost og timian

Tomat-æggemuffins med bønner, flåede tomater, flødeost og timian

Æggekage er en klassisk ret, som kan variere ud i det uendelige. Her har du en muffin-variant med cremede hvide bønner, som er med til at skabe fylde og mere protein til retten.

Sådan gør du

Tomat-æggemuffins med bønner, flåede tomater, flødeost og timian

Kog de hvide bønner i ca. 45-60 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra.

Rist løgene på en pande i lidt olie sammen med timian og hvidløg i ca. 4-5 minutter, til de er glasklare. Tilsæt de hvide bønner, og steg videre et par minutter.
Rør æg, flåede tomater og flødeost sammen i en god stor skål.
Tilsæt de stegte løg og hvide bønner til æggemassen, og blend med en stavblender til en jævn masse.
Smag til med salt, æblecidereddike, sukker og sort peber.

Kom massen i smurte muffinsforme eller ramekiner, og bag dem ved 180 grader i 12-15 minutter, til æggekagerne er faste og har en flot gylden overflade.