Tærte med savoykål og rødløg, servet med en salat af stegt grønkål, belugalinser og syltet knoldselleri
Sådan gør du
Tærtebunde
Bland hvedemel og bagepulver, og rør det hurtigt sammen med smør, salt og yoghurt til en sammenhængende dej.
Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 15-30 minutter, så dejen er nemmere at arbejde med. Rul dejen ud i tynde bunde, evt. mellem to stykker bagepapir, så de passer til en tærteform på 24-26 cm. Brug lidt mel til udrulningen, så tærtedejen ikke sætter sig fast.
Prik nogle huller i dejen med en gaffel, efter den er kommet i en form, og skær evt. kanterne af, så de ikke brænder og bliver sorte, når de bages.
Bag tærtedejen ved 180 grader i ca. 10-12 minutter, så de er afbagt lidt, inden fyldet kommes i.
Fyld til tærten
Rør æg, creme fraiche, salt og peber sammen.
Drys rødløgsringene med lidt olie og salt, og grill dem i ovnen ved 250 grader i ca. 10-15 minutter, indtil de har taget lidt farve.
Vend savoykålen med lidt rapsolie, timain, hvidløg og salt. Bag kålen ved 180 grader i ca. 8-10 minutter, indtil den er mør.
Fordel savoykålen og rødløgsringene i tærteformen, og fordel æggemassen ovenpå. Drys tærterne med revet vesterhavsost på toppen.
Bag tærterne ved 175 grader i ca. 20-25 minutter, indtil fyldet har sat sig og osten er blevet flot gylden.
Stegt grønkål og sorte linser
Kog linserne i letsaltet vand i ca. 10-15 minutter, indtil de er møre.
Kom grønkålen i fade og gnid kålen godt med rapsolie og salt. Bag grønkålen ved 250 grader i ca. 6-10 minutter, indtil kålen har taget farve.
Bland den bagte grønkål med de kogte linser, og marinér blandingen med citronsaft og -skal, olivenolie, og lidt af lagen fra den syltede selleri. Smag til med salt.
Syltet knoldselleri
Kog vand, sukker, eddike, salt og dildfrø i ca. 5-10 minutter, til al sukkeret er opløst.
Tilsæt skiverne af knoldselleri og kog dem i ca- 3-5 minutter, til de er akkurat møre, men stadig har bid.
Lad knoldsellerien trække i lagen i køleskabet natten over, og dræn derefter knoldsellerien for lagen inden servering.
Syltelagen kan bruges igen til f.eks. vinaigrette, eller generel tilsmagning af retter.