Pasta med kyllingekødsauce, tomat og grøntsager

Helt klassisk pasta med kødsauce, men i en klimakærlig variation, hvor oksekødet er skiftet ud med kyllingekød. Retten er endvidere tilsat bacon, som tilfører saucen en røget smag.

Sådan gør du

Kødsauce

Rist først bacon 2-3 minutter, til det har taget lidt farve. Rist kyllingekødet i rapsolie. Rist af flere omgange. Kødet må gerne få godt med farve. Rist løg og hvidløg, gulerødder, blegselleri, chilipulver, oregano, timian og rosmarin godt af og tilsæt tomatpuré, fløde og flåede tomater. Simrekog i 25-30 minutter. Smag til med salt og peber og juster smagen med lidt syre fra eddiken.

Spaghetti

Kog pasten efter anvisningen på posen i rigelig godt saltet vand. Sigt vandet fra pastaen og vend det med kødsauce. Kom revet parmasanost på toppen.