Æggekage med kartofler, grønkål og rygeost, serveret med hjertesalat, rygeostcreme, persillerødder og rugbrød
Sådan gør du
Æggekage
Kom æggene i skål sammen med rygeost, piskefløde, mælk, salt og peber, og pisk blandingen godt sammen.
Kog den ribbede grønkål i 1-2 minutter, så nogle af fibrene nedbrydes.
Kom den blancherede grønkål op i et fad, og bag den ved 150 grader i ca. 2 minutter, til grønkålen falder sammen.
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15-20 minutter, til de er møre. Halvér kartoflerne efter de er afkølet lidt.
Fordel grønkål og de halverede kartofler i smurte ildfaste fade, og hæld derefter æggemassen over.
Bag æggekagerne ved 180 grader i 20-25 minutter, til æggemassen har sat sig, og har nået en kernetemperatur på 75 grader.
Hjertesalat med rygeostcreme og persillerødder
Vend de skrubbede persillerødder med olivenolie og salt.
Bag persillerødderne ved 220 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne og møre. Afkøl dernæst persillerødderne en smule i køleskabet.
Anret blade af hjertesalat på et fad, så det fylder hele fadet ud.
Pisk en lage af olivenolie og æblecidereddike, og vend rødløgsringene i den. Top salaten med rødløgsringene.
Pisk rygeost og creme fraiche godt sammen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Kom de let afkølede persillerødder på toppen af salaten, og hæld til sidst rygostcremen over salaten.