Spinatfrittata med mozzarella og tomatsalat

Spinatfrittata med mozzarella og tomatsalat

En frittata er det italienske bud på en æggekage her med en spicy tomatsalsa og med fyld af spinat og brød. Frittataen er også fin i sig selv uden salsaen, og den er også god kold.

Sådan gør du

Spinatfrittata, hvedebrød og mozzarella

Kom æggene i skål sammen med brød, piskefløde, salt og peber. Pisk det hele godt sammen, så brødet suger lidt af væsken.

Kom spinat op en gastrobakke og sæt den i en 150 grader varm ovn i 2 minutter, til spinaten falder sammen.

Sprøjt ovnfaste fade med sprayfedt.

Fordel først spinat og hæld derefter æggemassen over. Sæt fadene i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter, til æggekagen har sat sig. Fordel derefter osten og sæt den tilbage i ovnen, til osten er smeltet. Æggekagen er færdig når den har en nået en kernetemperatur på 75 grader.

Tomatsalsa og brød

Skær tomater i mindre stykker vend dem med forårsløg, chili, æbleeddike, sukker og olivenolie og vend salaten med spinat. Smag til med salt og peber. Spis æggekagen med friskbagt brød.