Vegetarisk brændende kærlighed med rygeost, ristede persillerødder og syltede rødløg

Vegetarisk brændende kærlighed med rygeost, ristede persillerødder og syltede rødløg

Brændende kærlighed er en traditionel dansk ret, som almindeligvis laves med bacon. Her er der lavet en vegetarisk udgave og rørt rygeost i kartoffelmosen, som bidrager med samme røgede udtryk, som baconen ellers ville give - et smart greb, hvis man vil opnå samme fyldige smag.

Sådan gør du

Kartoffelmos

Kog flækærterne i rigeligt letsaltet vand i ca. 40-60 minutter, til de er godt møre.

Kog kartoflerne møre i usaltet vand, i ca. 20 minutter, så de kan moses. Mos kartoflerne med flækærter, olie, sødmælk, skyr og rygeost, og smag til med salt og peber.

Persillerødder og løgtopping

Rist løg og persillerødderne i olie på en pande, til de bliver gyldne - i ca. 10 minutter. Tag grøntsagerne af panden, og steg hvidkålen i ca. 1-3 minutter, til den tager lidt farve. Smag til med salt og peber.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her