Spansk millionbøf af kalkun og chorizo med paprika og grønne peberfrugter

Millionbøf klinger af dansk mormormad og er traditionelt set en brun og farveløs affære. Vi har givet retten et skud grøntsager og et spansk islæt, der giver lidt flere smagsnuancer og kolorit på tallerkenen. Det hakkede oksekød er erstattet med kalkun og krydret pølse, og vi serverer dampet bulgur som tilbehør. Det giver en kærkommen lethed til retten.

Sådan gør du

Millionbøf

Brun kalkunkødet med lidt planteolie på en kipsteger eller i ovnen ved 220 grader i 12-15 minutter, indtil det har fået farve. Det er vigtigt, at kødet får godt med farve.

Varm rapsolien op i et kogekar under omrøring. Rist begge slags løg og chorizo i olien, indtil løgene er glasklare.

Tilsæt de to slags paprika, peberfrugt, flåede tomater og hønsebouillon sammen med det hakkede og ristede kalkunkød. Lad det simrekoge i 20 minutter.

Tilsæt fløde, og kog videre i 5-10 minutter til en tæt og cremet konsistens. Jævn evt. millionbøffen med maizena til en passende konsistens. Smag til med salt og peber.

Dampet bulgur

Damp bulguren i letsaltet vand i ovnen eller i en gryde. Følg anvisningen på emballagen.

Mariner bulguren i citronsaft, olivenolie og hakket persille - eller gem persillen, og brug den som topping.