Snegle med tomat-bønnesalsa

Snegle med tomat-bønnesalsa

Den klassiske pizzasnegl har fået et ekstra pift af bønnesalsa, som et grønt og velsmagende proteinfyld. De soltørrede tomater bidrager med ekstra umami.

Sådan gør du

Dej til snegle

Opløs gær i lunken vand i en røreskål, og tilsæt salt, sukker, hvedemel og kikærtemel. Ælt dejen grundigt, til den er glat og elastisk. Lad dejen hæve i 60 minutter ved stuetemperatur.

Tomat-bønnesalsa

Kog bønnerne i rigeligt vand i ca. 40-60 minutter, til de er møre. Køl af.
Kom bønnerne, solsikkekerner, tomater, hvidløg og olie i en foodprocessor, og blend til jævn konsistens.
Smag til med salt, og juster evt. konsistensen med olie.

Drys mel ud på køkkenbordet, og vend dejen og ælt dejen igennem. Rul dejen ud til en stor aflang plade (rouladeform). Smør tomatpesto på dejen, drys med parmesan, og rul den sammen til en roulade.
Skær rouladen ud til snegle. Sæt på en bageplade med den skårne side opad. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.

Bag ved 175 grader i ca. 20 minutter.