Brownie med sorte bønner og kakaotopping

Brownie med sorte bønner og kakaotopping

Denne brownie har et højere proteinindhold end andre kager, fordi der bruges sorte bønner i dejen. Kagen smager som konfekt og får en god svampet konsistens, som enhver brownie skal have på grund af de sorte bønner.

Sådan gør du

Bønnebrownie

Dræn bønnerne og kog dem i rigeligt nyt vand i ca. 50-60 minutter, til de er helt møre, og lad bønnerne køle helt af.

Blend de udkogte sorte bønner med æg, kakao og vaniljesukker i en foodprocessor, til det har fået en glat konsistens. Rør bønneblandingen med smeltet smør og sukker, og vend til sidst melet i. Rør forsigtig i dejen, til melet har samlet sig med bønneblandingen.

Hæld dejen i en form på ca. 20 x 30 cm. beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 160 grader i ca. 30 - 45 minutter, til den ikke længere blævrer i midten. Stik evt. midt i kagen med en strikkepind eller en lille kniv, for at se om der hænger dej på. Der må gerne hænge klistret kage på, men ikke rå dej. Afkøl kagen helt, inden den smøres med topping.

Kan kan evt. fryses, hvis den ikke skal spise med det samme eller hvis der er rester tilovers.

Topping

Rør alle ingredienser godt sammen og fordel udover den afkølede kage.