Persiske gule ærter med kalkun, aubergine, grønne bønner, lime og kardemommeris

Persiske gule ærter med kalkun, aubergine, grønne bønner, lime og kardemommeris

Gule ærter serveres normalt sammen med røget og saltet flæsk. Her er de gule ærter kogt med kalkun og varme krydderier, som giver retten en orientalsk smag, der understøttes af kardemommerisene, der serveres til.

Sådan gør du

Persiske gule ærter

Rist først løgene glasklare i olivenolie, derefter kalkunen og tilsæt så de flåede tomater, tomatpuré, gurkemeje og kanel.

Tilsæt grønsagsbouillon og kog op sammen med limesaft og guleærter. Simrekog i en 45-50 minutter, til ærterne er møre, men gerne stadig hele, og saucen er let jævnet.

Vend auberginerne grundigt i salt og olivenolie, så de er godt mættede med olien. Kom dem i gastrobakker. Bag dem ved 225 grader i cirka 20-25 minutter, til de er gyldne.

Kom auberginerne i saucen og kog i 5-6 minutter. Tilsæt sukker og smag til med salt og peber.

Damp de grønne bønner.

Pynt retten med de grønne bønner på toppen.

Kardemommeris

Kog risene efter anvisning på posen, sammen med smør, knuste kardemommekapsler og citronskal.