Penne Toscana med kålpølse, brune bønner og revet Grana Padano

Penne er de rørformede pasta med skråtskårne ender. Penne er afledt af det latinske penna, der betyder ‘fjerpen’, fordi formen på pastaen efterligner en fyldepens spids. Her serverer vi pastaen sammen med hakket kålpølse og rodfrugter og drukner det hele i en tæt sauce med rosmarin, inden det får et gavmildt drys Grana Padano på toppen.

Sådan gør du

Penne Toscana med kålpølse

Sigt udblødningsvandet fra bønnerne, kom dem i en gryde, og dæk dem med rigeligt saltet vand. Kog bønnerne i 55-60 minutter, til de er helt møre. Køl dem ned, og blend dem groft.

Damp kålen i ovnen i 5-7 minutter, til det er mørt.Hæld olivenolie i en gryde, og steg kålpølse og begge slags løg, til de er glasklare.

Tilsæt rodfrugterne, og sauter, til de er let møre. Kom rosmarin, tomatpuré og hvidvin i, og kog det hele ind i 6-8 minutter.

Tilsæt bouillon, brune bønner og fløde, og kog det igennem i to minutter.Kom Grana Padano i saucen (gem lidt til topping), og smag til med salt og peber. Justér evt. konsistensen med vand, hvis saucen er for tyk.

Kog pastaen efter anvisningen på posen, og vend den ned i saucen sammen med kålen og persillen.