Gris i karry med ærter, ristede bananer, kokosflager, ærteskud og jasminris
Sådan gør du
Gris i karry med ærter
Fordel kødet og knoldsellerien i ildfaste fade, og vend det med olie, salt og peber. Brun kødet og sellerien i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til det har taget lidt farve.
Kom løgene i en gryde sammen med hvidløg, æbletern, citronsaft, karry, spidskommen, kyllingebouillon og kokosmælk.
Jævn saucen med maizena rørt ud i vand, og lad det koge op i ca. 1-2 minutter. Hæld det herefter over det brunede kød og selleri.
Dæk kødet, sellerien og saucen til med stanniol, og bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 60 minutter, til kødet er mørt og saucen er tilstrækkelig tyknet. Smag saucen til med salt, peber, sukker og citronsaft.
Vend ærterne, enten friske eller optøede, i retten lige inden servering, og top af med ærteskud.
Ris
Skyl risene et par gange med vand, til vandet bliver mere klart.
Følg anvisningen på pakken for tilberedning af risene.
Ristede bananer med kokosflager
Rist bananerne i olien i ca. 2 minutter på hver side, til de er let gyldne og er let karameliserede. Rist kokosflagerne i ovnen ved 100 grader i ca. 25 minutter, til de har taget farve.
Top de karamelliserede bananer med de ristede kokosflager inden servering.