Ovnbagt lange med grillet agurk, fennikel, brøndkarse og kold kærnemælksvinaigrette
Sådan gør du
Kartofler
Kom skiver af kartofler i gastrobakker i et tyndt lag og vend dem med olivenolie, timian og salt, bag ved 220 C til gyldene og møre, i ca. 15-20 min.
Grillet agurk og fennikel
Læg fennikel i koldt vand. Grill agurkerne på en grill eller på en tør pande, så de får kul mærker. De skal beholde bid, men have lidt farve. Skær agurkerne i mindre stykker og vend dem med løg, fennikel og kærnemælksvinaigrette. Pynt evt. med brøndkarse.
Kærnemælksvinaigrette
Pisk kærnemælken med citronsaft, salt og olivenolie
Bagt lange
Kom portionsstykker af lange filet i en gastrobakke, krydr med salt og peber og drys med tern af smør og citronsaft og skal samt chili efter smag. Bag fisken ved 180 grader i 7-10 minutter, til fisken har en kernetemperatur på 75 grader.