Ovnbagt lange med grillet agurk, fennikel, brøndkarse og kold kærnemælksvinaigrette

Det er måske sjældent, vi spiser agurker tilberedt, men i denne ret med fisk får agurken et hurtigt møde med varmen, så den får lidt farve og mere sødme end i helt rå form.

Sådan gør du

Kartofler

Kom skiver af kartofler i gastrobakker i et tyndt lag og vend dem med olivenolie, timian og salt, bag ved 220 C til gyldene og møre, i ca. 15-20 min.

Grillet agurk og fennikel

Læg fennikel i koldt vand. Grill agurkerne på en grill eller på en tør pande, så de får kul mærker. De skal beholde bid, men have lidt farve. Skær agurkerne i mindre stykker og vend dem med løg, fennikel og kærnemælksvinaigrette. Pynt evt. med brøndkarse.

Kærnemælksvinaigrette

Pisk kærnemælken med citronsaft, salt og olivenolie

Bagt lange

Kom portionsstykker af lange filet i en gastrobakke, krydr med salt og peber og drys med tern af smør og citronsaft og skal samt chili efter smag. Bag fisken ved 180 grader i 7-10 minutter, til fisken har en kernetemperatur på 75 grader.