Mørksejsgratin med kartoffel-bønnemos, frisk tomatsauce og salat med sukkerærter
Sådan gør du
Mørksejsgratin med kartoffel-bønnemos
Kog de hvide bønner i saltet vand i ca. 45-60 minutter, indtil de er møre. Dræn vandet fra bønnerne. Blend de hvide bønner til mos i en køkkenmaskine.
Kom kartofler i et kogekar med omrøring. Kog dem helt møre uden salt. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem tørre.
Rør bønnemos, æggeblommer, rapsolie, citronsaft og -skal, timianblade og mælk i kartoflerne, til en ensartet mos.
Portionér mosen i ovnfaste fade. Fordel først mozzarellaen og derefter mørksejen oven på mosen sammen med tomater og gerne lidt timian. Drys med lidt rapsolie.
Bag gratinen i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, indtil overfladen er gylden, og fisken er akkurat tilberedt. Krydr med salt.
Frisk tomatsauce
Kog hvidløgene i saltet vand, til de er helt møre.
Kom derefter de små tomater i en blender sammen med olivenolie, æblecidereddike og sukker.
Blend saucen helt glat, og smag den til med salt og peber.
Sukkerærtesalat
Damp eller kog sukkerærterne i 1 minut. Køl dem hurtigt ned i koldt vand.
Vend dem med ærteskud og hjertesalat delt i blade.
Rør olivenolie, æblecidereddike og sukker sammen.
Server dressingen til salaten.