Mørksejsgratin med kartoffel-bønnemos, frisk tomatsauce og salat med sukkerærter

Mørksejsgratin med kartoffel-bønnemos, frisk tomatsauce og salat med sukkerærter

En god, fyldig gratin, hvor mørksej er hovedingrediensen, mens et gratineret lag af kartoffelmos og hvide bønner fuld- ender denne solide sag. Den friske tomatsauce med sprøde sukkerærter holder måltidet i skak og balancerer fylde og friskhed på fineste vis. Mørksejen er en af de billigere torskefisk, men du kan variere efter sæsonen.

Sådan gør du

Mørksejsgratin med kartoffel-bønnemos

Kog de hvide bønner i saltet vand i ca. 45-60 minutter, indtil de er møre. Dræn vandet fra bønnerne. Blend de hvide bønner til mos i en køkkenmaskine.

Kom kartofler i et kogekar med omrøring. Kog dem helt møre uden salt. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem tørre.

Rør bønnemos, æggeblommer, rapsolie, citronsaft og -skal, timianblade og mælk i kartoflerne, til en ensartet mos.

Portionér mosen i ovnfaste fade. Fordel først mozzarellaen og derefter mørksejen oven på mosen sammen med tomater og gerne lidt timian. Drys med lidt rapsolie.

Bag gratinen i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, indtil overfladen er gylden, og fisken er akkurat tilberedt. Krydr med salt.

Frisk tomatsauce

Kog hvidløgene i saltet vand, til de er helt møre.

Kom derefter de små tomater i en blender sammen med olivenolie, æblecidereddike og sukker.

Blend saucen helt glat, og smag den til med salt og peber.

Sukkerærtesalat

Damp eller kog sukkerærterne i 1 minut. Køl dem hurtigt ned i koldt vand.

Vend dem med ærteskud og hjertesalat delt i blade.

Rør olivenolie, æblecidereddike og sukker sammen.

Server dressingen til salaten.