Lasagne med ristede rodfrugter, hvide bønner og basilikum, serveret med råkost af hvidkål med honningvinaigrette
Sådan gør du
Tomatsauce med bønner og rodfrugter
Kog de udblødte bønner i rigeligt frisk vand, hæld vandet fra og puls-blend bønnerne til en meget grov konsistens. Vend rodfrugterne med lidt rapsolie. Krydr med salt og peber. Rist dem ved 225 grader i cirka 15 minutter, de skal have godt med farve. Kom løgene i en gryde og rist dem med resten af olien i et par minutter til de er glasklare. Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, oregano, chiliflager og de bagte rodfrugter. Simrekog ved svag varme i 30-35 minutter. Rør i gryden undervejs. Kom de kogte bønnerne i saucen og kog videre i 5-6 minutter. Smag til med salt og peber.
Bechamelsauce
Smelt smørret i en gryde. Rør melet i og lav en smørbolle. Tilsæt mælk og muskat, kog op under omrøring. Stavblend evt. saucen, hvis du vil sikre, at der ikke er klumper i saucen. Simrekog i 5-6 minutter og kom dernæst vesterhavsost i saucen. Smag til med salt og peber.
Samling
Smør passende fade med sprayfedt. Byg lasagnen op med ostesauce, pastaplader og tomatsauce i den rækkefølge. Øvereste lag skal være tomatsauce, som toppes med stykker af mozzarella og basilikum. Bag lasagnen ved 180 grader i 40-60 minutter. Tjek om pladerne er møre med en urtekniv. Når pladerne ser helt møre, er lasagnen færdig. Lad lasagnen hvile i mindst 20 minutter inden servering.
Råkost
Stavblend sennep, eddike, honning og hvidløg i en skål. Tilsæt olien, mens du blender, til du har en jævn, cremet vinaigrette. Smag til med salt og peber. Vend kålen med vinaigretten.