Kartoffel-sellerimos med kikærter, stegte løg og purløg med syltede rødbeder og rugbrød.

Kartoffel-sellerimos med kikærter, stegte løg og purløg med syltede rødbeder og rugbrød

Knoldselleri blev engang anvendt som urtemedicin. I dag er knoldsellerien en af de mest traditionelle danske rodfrugter, som især ses i de danske køkkener i efteråret og vinteren. I denne ret spiller knoldsellerien godt sammen med kartoflerne og bringer en kraftig sødme samt dybde til retten.

Sådan gør du

Kartoffel-sellerimos med kikærter, stegte løg og purløg.

Kog kikærterne i letsaltet vand i ca. 45-55 minutter, til de er møre.
Kog kartoflerne og halvdelen af sellerien i ca. 30-40 minutter til de er godt møre. Dræn, og damp rodfrugterne tørre ved middelvarme på en kogeplade i ca. 2-5 minutter.
Mos kartoflerne og sellerien, og tilføj mælken, skyren og halvdelen af smørret.

Vend resten af sellerien med olien, og bag dem ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
Kom resten af smøret i en gryde, tilsæt løg og de kogte kikærter, og steg i ca. 3-5 minutter til de er bløde og gyldne. Tilsæt lidt eddike til kikærterne, og lad dem koge ind til eddiken næsten er væk. Smag mosen, de ristede kikærter og selleri til med salt og peber.

Gem purløg til pynt.