Braiseret kyllingelår med enebær, rosmarin og persillerødder

Braiseret kyllingelår med enebær, rosmarin og persillerødder

Enebærbuskens frugt, som i virkeligheden er en lille kogle, bruges oftest til tilberedning af vildtretter. Nok fordi dens aroma sender tankerne mod skoven. Enebær fungerer dog også ganske glimrende til andre kødtyper, og her har braiserede kyllingelår fået smag fra enebær og rosmarin.

Sådan gør du

Braiseret kylling

Kom kylling og persillerødder i høje gastrobakker og vend med salt og peber.

Brun det af i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.

Rist løgene i nogle minutter i olivenolie, til de er glasklare. Tilsæt æbleeddike, enebær, rosmarin og kyllingebouillon. Kog op og jævn med maizena til en konsistens som tynd sauce. Hæld væsken over kyllingen og persillerødderne. Kom det i en 180 grader varm ovn i 60 minutter, til kyllingen har nået en kernetemperatur på 75 grader, og saucen er reduceret.

Smag evt. til med salt og peber og juster sødmen med æbleeddike.