Gratin med brune linser, gule ærter, kartofler og salvie med råkost af vinterkål
Sådan gør du
Gratin
Rist løg, gulerødder, blegselleri gyldent i olivenolie uden at grøntsagerne branker - det tager 15-20 minutter.
Kom hvidløg, linser, guleærter og tomatpure, flåede tomater og grøntsagsbouillon. Simrekog i 30-35 minutter til linser og ærter er møre og væsken er tyknet. Det er vigtigt, at ærter og linser stadig er hele. Kom miso og salvie i retten, og smag til med salt og peber.
Kartoffelmos
Kog kartoflerne i 30-35 minutter i usaltet vand, til de er møre.
Mos kartoflerne i en røremaskine sammen med smør, rapsolie og sødmælk. Smag mosen til med salt og peber.
Fordel gratinmassen i passende ovnfaste fade. Dæk hvert fad med mosen og drys rasp og parmesan på toppen.
Kom fadene i ovnen ved 180 grader i 30 minutter, til de er flot gyldne .
Råkost af vinterkål
Vend kål, æble og persille med olivenolie, æbleeddike, sukker og smag til med salt.