Kyllingefrikadeller med æbler og hasselnødder glaseret i honning og dijon med stuvet grønkål og knuste kartofler.

Kyllingefrikadeller med æbler og hasselnødder glaseret i honning og dijon med stuvet grønkål og knuste kartofler.

Disse kyllingedeller tilfredsstiller alle sanser med syre, sødme og knas. Her bliver de serveret med knuste kartofler og en cremet grønkål, der fuldender retten.

Sådan gør du

Kyllingefrikadeller

Rist hasselnødderne i ovnen på 200 grader i nogle minutter, til de har fået lidt farve. Hak dem.

Rør hakket kylling med salt i et par minutter på en røremaskine, til det er sejt. Tilsæt æg, revet løg, piskefløde, sort peber og hvedemel. Rør det hele grundigt sammen, og tilsæt til sidst hasselnødder og æbler.

Form farsen til frikadeller og steg dem på mellemvarme i olie i 3-4 minutter på hver side. Kom dem i en gastrobakke.

Kog dijon og honning op i en lille gryde og hæld det over de færdigtstegte frikadeller.

Kom det i ovnen på 150 grader i ca. 15 minutter, så frikadellerne glaserer let i saucen og opnår den sidste tilberedning her. De skal have en kernetemperatur på 75 grader, når de er færdige.

Knuste og bagte kartofler

Kog kartoflerne med salt under låg i ca. 20 minutter. Dræn vandet fra og kom dem i en gastrobakke.

Knus dem ved at trykke dem flade med din hånd. Vend dem med olie og salt og bag dem i ovnen på 250 grader i ca. 10 minutter, til de er sprøde udenpå og bløde indeni.

Stuvet grønkål

Damp grønkålen i 6-7 minutter, til den er faldet sammen. Lad den dryppe af i en sigte.

Smelt smør og rapsolie i en gryde, tilsæt mel og lav en smørbolle. Hæld mælk og fløde i gryden sammen med revet muskat og citronskal. Kog op ved svag varme under omrøring. Stavblend mælken, så alle klumper koges ud. Simrekog i 5-6 minutter og kom kålen ned i saucen og rør grundigt rundt.

Smag til med salt og citronsaft.