Daal med græskar og grønkål samt raita og ølandshvedebrød
Sådan gør du
Daal
Rist løgene i smør i 15-20 minutter, til de er gyldne.
Tilsæt ingefær, hvidløg, flåede tomat, chilipulver, spidskommen, gurkemeje, korianderfrø, karry, grøntsagsbouillon, gule ærter og røde linser. Kog op under omrøring. Simrekog i 30-35 minutter, eller til linserne er møre, og retten er tyknet.
Lige før spisetid kommes kokosmælken i daahlen. Varm den igennem og smag til med salt. Juster evt. konsistens med lidt væske.
Græskar og grønkål
Vend græskar med olie og salt og bag i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter, til de er møre med bid.
Lynsteg grønkålen i lidt olie og krydr med salt.
Vend de to ting sammen, lige inden servering og top daalen med grøntsagerne.
Raita
Vend det hele sammen og smag til med salt.
Ølandshvedebrød
Servér skiver af ølandshvedebrød til daalen.