Daal med græskar og grønkål samt raita og ølandshvedebrød

Daal med græskar og grønkål samt raita og ølandshvedebrød

Den indiske daal kan nemt varieres med forskellige grøntsager både i og til retten. Denne udgave af daalen får fedme fra kokosmælk og varme og parfume fra spidskommen, chili, gurkemeje, korianderfrø og ingefær. Som tilbehør serveres søde græskar og grønkål.

Sådan gør du

Daal

Rist løgene i smør i 15-20 minutter, til de er gyldne.

Tilsæt ingefær, hvidløg, flåede tomat, chilipulver, spidskommen, gurkemeje, korianderfrø, karry, grøntsagsbouillon, gule ærter og røde linser. Kog op under omrøring. Simrekog i 30-35 minutter, eller til linserne er møre, og retten er tyknet.

Lige før spisetid kommes kokosmælken i daahlen. Varm den igennem og smag til med salt. Juster evt. konsistens med lidt væske.

Græskar og grønkål

Vend græskar med olie og salt og bag i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter, til de er møre med bid.

Lynsteg grønkålen i lidt olie og krydr med salt.

Vend de to ting sammen, lige inden servering og top daalen med grøntsagerne.

Raita

Vend det hele sammen og smag til med salt.

Ølandshvedebrød

Servér skiver af ølandshvedebrød til daalen.