Laks med estragonsauce, citronbagte gulerødder og kogte kartofler med grov dijon

Estragonens friske smag med lakridsnoter er en fin medspiller for den fede laks. Gulerødderne får syre og aroma fra citronen, og retten som helhed kommer hele vejen rundt i smagspaletten.

Sådan gør du

Laks

Krydr laksen med salt og sort peber. Kom tynde skiver af citron oven på fisken, drys med olie og salvie. Sæt laksen i ovenen ved 170 grader i 10-20 minutter. Fisken skal have en kernetemperatur på 75 grader.

Estragonsauce

Kog bouillonen op med mælk, fløde, muskat og citronskal. Jævn med maizena rørt op i vand, til sauce er tyknet og har en god konsistens. Smag til med salt og peber.Blend gerne saucen, så den bliver blank og cremet. Tilsæt estragon lige inden servering, og smag til med dijonsennep og citronsaft, salt og peber.

Citronbagte gulerødder

Kom gulerødderne i en gastrobakke sammen med rapsolie, timian og kvarte løg.Krydr med salt og peber. Kom dem i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Vend gulerødderne med citronsaft og -skal lige inden servering.

Kogte kartofler med grov dijon

Kog kartoflerne med salt i ca. 15 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Sluk og lad dem trække i vandet. Halver og vend dem med grov dijon og koldpresset rapsolie inden servering.