Kyllingewienerschnitzel med stegte kartofler og hjertesalat med mormordressing og ansjoser

Her bliver kyllingen banket fladmast og tilberedt som en klassisk wienerschnitzel komplet med smørstegte kartofler og ‘dreng’. Sprød hjertesalat bliver vendt med den søde mormordressing og får yderligere umami og friskhed fra ansjoser og grønne ærteskud.

Sådan gør du

Salat med mormor-dressing, ansjoser og sukkerærter

Skær salathovederne i kvarte, skyl dem i vand, og slyng dem tørre i en salatslynge.

Blend cremefraiche med citronsaft, sukker og ansjoser til en cremet og tyk sursød dressing. Smag til med salt og peber.

Kog ærterne i 10 sekunder, og køl dem hurtigt ned. Skær dem i mindre stykker.

Kyllingewienerschnitzel

Krydr kyllingefileterne med salt og peber, vend dem i mel, sammenpiskede æg og derefter rasp. Steg dem gyldne i olie på kipsteger ved middel varme i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne.

Læg de skivede kartofler i gastrobakker, og vend dem med rapsolie, salt og peber. Steg dem i ovnen ved 200 grader i 25-35 minutter, til de er gyldne.

Vend citronskal med kapers og persille til topping på wienerschnitzlen.