Kyllingepostej med græskar, svampe og bladselleri

Kyllingepostej med græskar, svampe og bladselleri

I denne grønne postej bruges der kun en minimal mængde kød, men opskriften trækker skønne og fyldige efterårssmage fra både græskar, løg og svampe. Resultatet bliver en velsmagende og aromatisk smørbar postej med kun 10 % kød.

Sådan gør du

Postej

Steg champignonerne med smør i ca. 8 minutter, til de er gyldne. Du kan også bruge andre svampe end champignon.

Steg løg, hvidløg og bladselleri med smør i ca. 5 minutter, til det er blevet blødt og gyldent.

Blend leveren, til den har fået en ensartet konsistens.

Hak brødet til brødkrummer på en foodprocessor.

Rør eller blend nu alle ingredienser sammen til en ensartet fars, og medtag også eventuelt overskydende fedtstof fra stegning.

Pres farsen fladt i en form, og bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter, indtil den har sat sig, og opnået en kernetemperatur på 75 grader.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her