Kartoffelkompot med varmrøget laks og marineret fennikel

Fennikel fungerer godt som topping til denne alternative kartoffelmad med varmrøget laks. Den har en karakteristisk smag af anis, som kommer dejligt til udtryk, når den blandes med marinaden. Fennikel kan også syltes, og kan i mange tilfælde bruges i stedet for syltede rødløg.

Sådan gør du

Kartoffelkompot

Kog kartoflerne i 10-12 minutter i letsaltet vand, sluk for varmen, og lad dem stå og trække i 10-12 minutter, til de er møre.

Pres de kogte kartofler til mos, og vend med resten af ingredienserne.

Laks

Pluk laksen.

Marineret fennikel

Bland honning, citronsaft, olie og lidt salt og peber, og vend fenniklen i marinaden. Lad stå og trække i marinaden i minimum 30 minutter.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her